+45 66 12 51 98

Rodbehandling

rodbehandling

Hvis du oplever smerte i tanden, kan det være du behøver en rodbehandling

Hvis du oplever smerte i tanden, kan det være, at du behøver en rodbehandling. Rodbehandlinger udføres typisk, når tandens nerve er beskadiget, betændt eller død, og hos Tandlægerne Grønnegade i Odense C bestræber vi os på at gøre behandlingen både smertefri og tryg for dig ved at udføre rodbehandlingen i det tempo, du føler dig bedst tilpas med.

Her nedenfor kan du læse mere om behandlingen, og hvordan vores tandlæge foretager rodbehandlingen.

Hvad er en rodbehandling?

Når en tand rodbehandles, er det med henblik på at fjerne de bakterier, der er trængt ind i tandens indre. Disse bakterier kan forårsage store skader på tanden, og derfor opstår behovet for en rodbehandling ofte også i forbindelse med et hul i tanden. Derudover kan behovet for rodbehandling opstå ved revner i tanden, fraktur på tanden eller andet traume med skade på tanden som følge.

En rodbehandling er således en procedure, hvor alt det betændte og bakterieinficerede nervevæv renses ud fra tandens rodkanaler og krone. Det betyder, at tandens nerve fjernes fra tanden, hvorfor tandlægen ofte også er nødsaget til at bore hul i tanden for at få adgang til tandens indre. Når rodkanalerne er udrensede og desinficerede, fylder tandlægen rodkanalerne med et specielt rodfyldningsmateriale, der forhindrer bakterierne i på ny at inficere kanalerne.

Hvordan foregår en rodbehandling?

Ved rodbehandling tages der i første omgang et røntgenbillede af tanden for at kunne stille den rette diagnose og dernæst vælge behandling. Skal der foretages en rodbehandling, lægges bedøvelsen, så behandlingen forløber smertefrit. Herefter borer tandlægen hul i tanden, så der er adgang til rodkanalerne. Nerven og bakterierne i tanden fjernes med rodfile, der både renser kanalerne og giver den ønskede dybde og størrelse, samtidig med at tanden skylles med en klorholdig væske for at desinficere kanalerne. Til sidst fyldes tanden op og forsegles.

Vi sørger for, at du altid får den bedste behandling. Derfor uddanner vi os også løbende, så vi altid er klædt bedst muligt på med den seneste viden om teknik, tandpleje og behandlinger. Hos os er du i centrum, og derfor tager vi os også tiden til at forklare behandling og procedure, så du føler dig tryg.

Hvad koster en rodbehandling?

Prisen på en rodbehandling hos Tandlægerne Grønnegade afhænger af omfanget af behandling, samt hvilken tand der skal behandles. Derfor er vores priser også forskellige fra patient til patient og tand til tand. Skal du have foretaget en rodbehandling, kan du hos os få tilskud fra Sygeforsikringen Danmark og derved få dækket noget af din udgift.

Tandlægerne Grønnegade er en billig tandlæge centralt i Odense – tæt på både Odense C, Odense M og Bolbro-området. Hos os er du i trygge hænder, uanset hvilken type tandkirurgi der er tale om. Vi bestræber os på at gøre din oplevelse så tryg og smertefri som muligt, mens vi sørger for et flot og holdbart resultat. Lider du af tandlægeskræk, tager vi særligt hensyn hertil, så du får den bedst mulige oplevelse.

Skal du have lavet en rodbehandling? Så er du velkommen til at kontakte os på 66 12 51 98 eller på mail@tandlaegernegronnegade.dk.